Peste 100.000 de voluntari inrolati in circa 250 de studii clinice pentru tratamente si vaccinuri Covid-19

11/05/2020
Peste 100.000 de voluntari inrolati in circa 250 de studii clinice pentru tratamente si vaccinuri Covid-19

Peste 100.000 de voluntari inrolati in circa 250 de studii clinice pentru tratamente si vaccinuri Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-100-000-de-voluntari-inrolati-in-circa-250-de-studii-clinice-pentru-tratamente-si-vaccinuri-covid-19/

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) tranasmite ca mai mult de 100.000 de voluntari sanatosi si pacienti sunt inrolati in peste 250 de studii clinice la nivel global pentru gasirea unei solutii farmaceutice impotriva noului coronavirus Covid-19.

“OMS, guvernele, oamenii de stiinta, comunitatea medicala si industria farmaceutica s-au aliniat in ultimele doua luni intr-o cursa nemaivazuta pentru a pune capat pandemiei. La acest efort contribuie mai mult de 100.000 de voluntari sanatosi si pacienti inrolati in peste 250 de studii clinice care se desfasoara in 100 de tari”, a declarat Dragos Damian, director executiv PRIMER, intr-un comunicat de presa.

Conform reglementarilor in vigoare, trialurile clinice se desfasoara in patru faze, cea mai importanta fiind faza III, in care medicamentul nou este administrat unor grupuri mai mari de voluntari sau pacienti.

In aceasta faza, investigatorii verifica eficienta si siguranta medicamentului sau vaccinului prin comparatie cu placebo sau cu alte terapii care deja se afla in uz.

Durata studiilor clinice poate varia de la cateva luni la cativa ani, iar parcurgerea tuturor fazelor este necesara si obligatorie tocmai pentru ca medicamentul sau vaccinul care va ajunge sa vindece zeci de mii de pacienti sa fie sigur si eficient.

“Curajul si altruismul voluntarilor sanatosi si al pacientilor care participa la studiile clinice pentru descoperirea unui tratament sau vaccin impotriva Coronavirusului sunt remarcabile pentru ca riscurile pe care si le asuma sunt foarte mari, asa cum sunt si asteptarile populatiei de a gasi o formula de tratament in cel mai scurt timp”, a adaugat oficialul PRIMER, potrivit sursei citate.

Continut educational:

Voluntarii sanatosi si pacientii inrolati in studiile clinice sunt eroii necunoscuti care in ultima suta de ani au stat alaturi de oamenii de stiinta facand posibile descoperiri si progrese remarcabile in tratamentul unor boli grave cum sunt cancerul, diabetul, afectiunile autoimune, neurodegenerative, genetice si cele cauzate de virusuri, cum este si COVID-19.

“Mai presus de orice recompensa materiala cei peste 100.000 de voluntari sanatosi si pacienti aflati in studii clinice in acest moment merita sa fie amintiti si recunostinta noastra pentru ca si datorita lor un medicament sau un vaccin vor deveni inca de anul acesta o realitate salvatoare de vieti”, a mai declarat Damian.

Etichete: studii clinice vaccin covid-19, studiu tratament coronavirus, voluntari studii clinice, vaccin coronavirus, primer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: