Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

24/09/2020
Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-1-700-de-studenti-straini-din-90-de-tari-au-candidat-pentru-un-loc-la-umf-iuliu-hatieganu-din-cluj/

Tot mai multi tineri din intreaga lume doresc sa studieze la medicina la Cluj-Napoca. Concurenta de 3 candidati internationali pe un loc la UMF “Iuliu Hatieganu”.

Anul acesta, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca s-a inregistrat cea mai mare concurenta din ultimii 6 ani pentru locurile destinate studentilor internationali, anunta reprezentantii institutiei de invatamant superior intr-un comunicat de presa.

1759 de candidati din 90 de tari s-au inscris pentru cele 600 de locuri oferite de universitate pentru programele de studiu in limbile franceza si engleza.

Potrivit sursei citate, UMF “Iuliu Hatieganu” este universitatea cu cel mai mare numar de studenti straini din Romania, 43% dintre studenti provin din tari precum Franta, Germania, Elvetia, Italia, Grecia sau Maroc.

Evaluarea candidatilor in vederea admiterii s-a desfasurat printr-un concurs de evaluare a performantelor profesionale si a realizarilor personale, in conformitate cu datele continute in dosarul personal de aplicatie. La nivelul fiecarei facultati, comisia de admitere a evaluat candidatii pe baza unor criterii de selectie generale, la nivel de universitate si specifice, pentru fiecare facultate in parte.

Astfel, au putut aplica cetatenii statelor membre ale UE, ale SEE, ai Confederatiei Elvetiene sau ai statelor terte, care au absolvit un liceu acreditat in tara de origine, a carui diploma sa permita accesul la studii universitare in tara respectiva si sa fie recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania. Competenta lingvistica a candidatilor a trebuit dovedita in mod obligatoriu prin existenta unui certificat de competenta lingvistica recunoscut international.

“Ceea ce ii atrage pe studentii straini la UMF “Iuliu Hatieganu” este calitatea actului educational, orientat cu precadere catre activitatile practice si invatamant la patul bolnavului, cu metode moderne precum “Problem-based learning” sau simularea medicala si avand o curricula dintre cele mai atractive. Pentru a corespunde cerintelor europene ale invatamantului medical, universitatea noastra a investit constant in infrastructura si in pregatirea cadrelor didactice, prin cursuri de limbi straine sustinute de experti internationali”, a declarat prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca in comunicat.

Facultatea de Medicina din cadrul UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca este singura institutie de invatamant medical din Romania care a primit acreditarea internationala pentru calitatea educatiei, in urma evaluarii externe realizate de AMSE (Asociatia Scolilor de Medicina Europene) si ASIIN (Agentia pentru Acreditarea Programelor de Studiu in Inginerie, Matematica si Stiinte Naturale), realizata dupa standardele WFME (World Federation of Medical Education).

“Suntem convinsi ca aceasta acreditare internationala a calitatii educatiei, pe langa diploma de calitate “Label CIDMEF” primita de la Conferinta Internationala a Decanilor Facultatilor de Medicina Francofone in anul 2013, au contribuit in mare masura la numarul mare de aplicatii ale studentilor straini din acest an”, mai transmit reprezentantii universitatii.

In anul universitar 2020-2021, la UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj vor studia 2.811 studenti straini.

Etichete: admitere medicina, umf cluj, umf iuliu hatieganu, studenti straini medicina

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: