Peste 1.000.000 de certificate digitale Covid emise in Romania

15/07/2021
Peste 1.000.000 de certificate digitale Covid emise in Romania

Peste 1.000.000 de certificate digitale Covid emise in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-1-000-000-de-certificate-digitale-covid-emise-in-romania/

In Romania au fost emise, pana in prezent, peste 1.000.000 de certificate digitale Covid si tot atatea persoane au si beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adica aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare, anunta secretarul de stat in MS, Andrei Baciu.

“Au trecut doar 15 zile de cand certificatul digital a fost lansat in toate tarile blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a functionat zi si noapte la parametri normali. In primele zile au fost emise sute de documente in fiecare minut.”, scriu Baciu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit demnitarului, timpul de asteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic si fiecare persoana poate avea documentul in doar cateva minute.

De asemenea, Compania Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a anuntat saptamana aceasta ca pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport.

Asadar, cei care vin din tarile aflate pe lista galbena si aterizeaza pe aeroportul Henri Coanda pot utiliza fluxul verde, care inseamna mai putin timp de asteptare.

Citeste si: Cum se elibereaza un certificat digital Covid, valabil de la 1 iulie pentru calatoria in spatiul UE

Etichete: certificat digital covid, eliberare certificat digital covid, andrei baciu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: