Stiri medicale

Personalul sanitar scos din randul bugetarilor?

Data ultimei actualizari: 04/07/2013

Personalul sanitar scos din randul bugetarilorNegocierea si alocarea unor salarii mai bune medicilor este una dintre principalele probleme in reorganizarea si reformarea sistemului medical. Este propunerea Secretarului de Stat, Raed Arafat, cea mai buna solutie?

Pentru ca medicii sa aiba sansa de a primi salarii mai bune decat cele prezente, dr. Raed Arafat propune ca personalul medical sa fie scos din categoria salariului bugetar. Un singur model dupa care sa se reformeze sistemul medical nu este suficient, in opinia lui Raed Arafat.

“Inca un lucru pe care il stim foarte bine este ca nu poti sa faci copy-paste, deci ce a mers la cineva, s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie la noi, sau putem sa luam o parte din ce a mers la cineva si consideram ca merge in Romania”, a precizat Secretarul de Stat, Raed Arafat.

Concluzia Raportului Bancii Mondiale

In ceea ce priveste reorganizarea spitalelor, Raed Arafat discuta Raportul Bancii Mondiale si concluziile la care acesta ajunge. Ideea principala este ca nici un model nu este perfect sau definitiv.

“Raportul nu da nicio variant optima, analizeaza riscul, toate aspectele corelate cu diferite forme de organizare, asa ca acum ramane sa vina cu propuneri comisia care va lucra si sa le discute, analizand la fiecare avantaje, dezavantaje pentru Romania”, a precizat dr. Raed Arafat.

Care este etapa urmatoare?

Reorganizarea spitalelor se va face prima data pe hartie, intr-un document pe care sa-l supuna discutiilor cu comisiile in cauza inainte de trimiterea lui spre dezbatere publica.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.