Personalul incadrat in sistemul medical, in perioada pandemiei, poate sa ramana in sistem

15/02/2022
Personalul incadrat in sistemul medical, in perioada pandemiei, poate sa ramana in sistem

Personalul incadrat in sistemul medical, in perioada pandemiei, poate sa ramana in sistem

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/personalul-incadrat-in-sistemul-medical-in-perioada-pandemiei-poate-sa-ramana-in-sistem/

Senatul a adoptat propunerea legislativa prin care personalului contractual incadrat pe perioada determinata in sistemul medical, in perioada starii de alerta, i se ofera posibilitatea de a ramane in sistem.

Angajarea va fi pe durata nedeterminata pe acelasi post sau altul din unitatea in care isi desfasoara activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior incetarii contractului individual de munca incheiat pe perioada determinata.

Personalul va beneficia de aceasta prevedere a activat, in starea de alerta, in unitatile sanitare cu paturi, servicii de ambulanta si directii de sanatate publica, relateaza Agerpres.

De aceasta masura beneficiaza si ‘medicii angajati in structurile nou-create in perioada starii de alerta, in scopul tratarii bolnavilor COVID-19, acestia putandu-se prezenta la examenul organizat de unitatile sanitare cu paturi in specialitatea in care sunt confirmati, daca unitatea cu care au incheiat contractul de munca, pe perioada determinata, nu are in structura sa o sectie din aceeasi specialitate, dupa caz, la solicitarea unitatii spitalicesti’, potrivit unui amendament.

Comisia de sanatate si-a justificat amendamentul prin faptul ca astfel ‘se acopera situatia existenta in cazul unitatilor si structurilor sanitare nou-create pentru ingrijirea bolnavilor COVID-19 in spitale care nu aveau sectii de profil (ex. boli infectioase, pneumologie) inaintea pandemiei de COVID-19, precum si in sectiile care au fost convertite in structuri de ingrijire COVID-19 si care, dupa incheierea pandemiei, vor reveni la profilul initial’.

“Aceste structuri nou-create, avand un caracter temporar, nu permit angajarea pe perioada nedeterminata, in unitatile sanitare de care apartin, a medicilor dintr-o anumita specialitate, daca unitatea respectiva nu are in structura sa de baza o asemenea sectie. Forma initiala creeaza un statut diferit, discriminatoriu, pentru medicii care au lucrat in acest tip de unitati sanitare”, se arata in argumentarea Comisiei de sanatate.

Propunerea legislativa va fi dezbatuta si de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Etichete: personal medical pandemie, posturi sistemul medical stare de alerta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: