Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson se pot programa la rapel

09/11/2021
Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson se pot programa la rapel

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson se pot programa la rapel

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-care-s-au-vaccinat-cu-johnson-johnson-se-pot-programa-pentru-rapel/

Persoanele care s-au vaccinat cu serul anti-Covid Johnson & Johnson se pot programa pentru rapel pe platforma de vaccinare online. Se poate opta pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer, Moderna sau Johnson&Johnson.

“Recomandarea e de a efectua, de prima intentie, un vaccin pe baza de ARN mesager, fie de la compania Pfizer, fie de la compania Moderna, insa, optional, se permite si administrarea aceluiasi tip de vaccin de la Johnson&Johnson, la solicitarea persoanei respective, tinand cont de datele stiintifice, care ne arata un raspuns imun suficient de ridicat dupa booster-ul de la Johnson&Johnson. In acest sens, platforma de programare a fost optimizata, incat permite persoanelor care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson sa-si faca programarea pentru doza de rapel si sa poata selecta unul dintre cele trei tipuri de vaccinuri, Pfizer, Moderna sau Johnson&Johnson, cu conditia sa avem cel putin 6 luni de la administrarea dozei de vaccin”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, presedintele comitetului de vaccinare.

Potrivit mediului, platforma a fost optimizata si pentru posibilitatea de programare pentru doza suplimentara, a treia, recomandata persoanelor imunodeprimate care au nevoie inca de la prima schema de vaccinare de 3 doze.

Reamintim ca persoanele care s-au vaccinat anti-Covid cu serul Johnson & Johnson vor putea face rapelul la 6 luni de la prima doza, a anuntat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita. Administrarea dozei suplimentare in cazul acestor persoane se va putea face incepand cu 8 noiembrie.

Etichete: rapel Johnson & Johnson, programare rapel

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: