Recomandare de rapel pentru persoanele vaccinate cu serul anti-Covid Johnson & Johnson

29/10/2021
Recomandare de rapel pentru persoanele vaccinate cu serul anti-Covid Johnson & Johnson

Recomandare de rapel pentru persoanele vaccinate cu serul anti-Covid Johnson & Johnson

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/recomandare-de-rapel-pentru-persoanele-vaccinate-cu-serul-anti-covid-johnson-johnson/

Persoanele care s-au vaccinat anti-Covid cu serul Johnson & Johnson vor putea face rapelul la 6 luni de la prima doza, a anuntat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita. Administrarea dozei suplimentare in cazul acestor persoane se va putea face incepand cu 8 noiembrie.

“In aceasta saptamana, am decis, in baza recomandarilor si studiilor stiintifice, ca toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel dupa minim sase luni cu vaccinuri pe baza de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. In cazul in care se opteaza pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi intreaga, echivalentul a 100 de micrograme”, a precizat Dr. Valeriu Gheorghita, presdintele CNCAV.

El a adaugat ca persoanele care au fost vaccinate cu Johnson & Johnson vor putea opta, daca doresc, tot pentru acelasi vaccin la rapel.

“Prima recomandare foarte ferma este de a face un vaccin pe baza de ARn mesager, dar se permite la optiunea persoanei respective sa se administreze doza de rapel cu acelasi vaccin de la Johnson & Johnson”, a mai precizat medicul militar.

Etichete: rapel Johnson & Johnson, doza rapel vaccin Johnson & Johnson,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: