Perchezitii la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti

24/03/2015

Perchezitii la Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perchezitii-la-universitatea-de-medicina-si-farmacie-bucuresti/

DIICOTMarti, 24 martie, procurorii Parchetului General si ofiteri de politie au efectuat zeci de perchezitii in Bucuresti si pe raza judetelor Prahova, Giurgiu si Dambovita, dar si la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Bucuresti intr-un dosar privind atribuirea ilegala a unor contracte.

“La data de 24 martie a.c., 75 de politisti de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti efectueaza 32 de perchezitii pe raza judetelor Prahova, Dambovita si Giurgiu si in municipiul Bucuresti.

Perchezitiile se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ce vizeaza reprezentanti ai unei institutii de invatamant superior, din Bucuresti, banuiti ca ar fi comis ilegalitati cu ocazia atribuirii de contracte de achizitii publice.

Din cercetari a reiesit ca, cei in cauza ar fi atribuit contracte de achizitii publice pe fondul unor acte de coruptie, prin incalcarea legilor care reglementeaza acest domeniu de activitate, respectiv prin incredintare directa ori prin procedura simplificata de cerere de oferte, acelorasi operatori economici, aflati in cercurile lor de interese.

Astfel, achizitiile publice ar fi fost atribuite fara concurenta si transparenta si fara a fi respectat principiul eficientei utilizarii fondurilor alocate si cel al tratamentului egal intre operatorii economici.

Vor fi puse in executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri si dispunerea masurilor procedural”, scrie intr-un comunicat emis de Politia Romana in cursul zilei de astazi.

Anchetatorii vorbesc despre un trafic de influenta, abuz in serviciu, dare si luare de mita, pentru ca unele persoane din cadrul Universitatii, cu functii de conducere, ar fi acordat in mod preferential contracte unor oameni de afaceri.

Potrivit unor surse, ar fi vorba de comisioane considerabile din valoarea lucrarilor, chiar de 40%.

Potrivit adevarul.ro, decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF Bucuresti a subliniat ca descinderile nu au avut loc la sediul facultatii pe care o conduce, ci la rectorat.

Actiunea de perchezitie a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

 

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: