Perchezitii la Neamt si Iasi | Suspiciuni de fals si coruptie privind certificatele de vaccinare

12/01/2022

Perchezitii la Neamt si Iasi | Suspiciuni de fals si coruptie privind certificatele de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perchezitii-la-neamt-si-iasi-suspiciuni-de-fals-si-coruptie-privind-certificatele-de-vaccinare/

Politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt, efectueaza, miercuri, 12 ianuarie, un numar de 25 de perchezitii la domiciliile unor persoane din judetele Neamt si Iasi, suspectate de savarsirea unor infractiuni de fals si coruptie in legatura cu obtinerea in mod ilegal a unor certificate care sa ateste vaccinarea anti-COVID-19.
De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere si 7 ordonante de ridicare a unor obiecte, inscrisuri sau date informatice.

“Cercetarile in cauza vizeaza aspecte de natura infractionala savarsite incepand cu jumatatea anului 2021 si pana in prezent, de catre medici si asistenti medicali din cele doua judete care, in schimbul unor sume de bani cu titlu de mita, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. In unele cazuri, beneficiarii au obtinut certificatele de vaccinare fara ca macar sa asigure prezenta fizica la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.”, se precizeaza intr-un comunicat al DGA.

Dosarul penal a fost initiat ca urmare a sesizarii formulata la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt de catre D.G.A. – Serviciul Judetean Anticoruptie Neamt.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor D.G.A. din cadrul serviciilor judetene anticoruptie Neamt, Suceava, Iasi, Vaslui si Bacau, a politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, precum si efective ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi Neamt si Brigazilor de Operatiuni Speciale Bacau si Suceava.

“Facem precizarea ca aceasta este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului si nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”, mai scrie in comunicatul de presa.

Etichete: certificate false de vaccinare, perchezitii medici si asistente

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: