Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

20/10/2021
Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Paun: Gravitatea situatiei de astazi, dovada ca nu am depasit barierele dezinformarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-gravitatea-situatiei-de-astazi-dovada-ca-nu-am-depasit-barierele-dezinformarii/

Gravitatea situatiei cu care se confrunta Romania in ceea ce priveste pandemia de COVID-19 reprezinta o dovada a faptului ca nu s-a reusit depasirea barierelor dezinformarii si a vechilor mentalitati, spune consilierul prezidential Diana Paun.

Ea a mai adaugat ca situatia actuala putea fi evitata sau cel putin diminuata daca s-ar fi investit mai mult in educatia pentru sanatate.

“Gravitatea situatiei cu care ne confruntam astazi este o dovada trista a faptului ca nu am reusit sa depasim barierele dezinformarii si vechile mentalitati. (…) Cred ca, din pacate, situatia dificila pe care o experimentam in aceasta perioada putea fi evitata sau macar diminuata daca am fi investit mai mult in educatia pentru sanatate despre care vorbim de atatia si atatia ani. Principiul fundamental din sanatate publica, haideti sa recunoastem, a fost cumva pus deoparte ca fiind de o prioritate redusa. Preventia, am spus-o de nenumarate ori si o repet cu multa convingere, ar trebui sa fie principiul cardinal pentru orice interventie in sanatate si investitia de baza in componenta de sanatate publica la nivel national. Educarea populatiei in spiritul sanatatii, al auto-protectiei, al protejarii celor din jur cred ca este esentiala si la aceasta trebuie sa contribuim cu totii de la autoritati la medici, societati profesionale si asociatii de pacienti. Este foarte important sa restabilim increderea si comunicarea eficienta”, a declarat medicul si consilierul prezidential Diana Paun, la lansarea Forumului Roman Pro-Vaccinare.

De altfel, si presedintele CNCAV, medicul militar Valeriu Gheorghita, a precizat ca miscarea anti-vaccin exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida.

Etichete: diana paun, dezinformare vaccinare, educatie pentru sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: