Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

20/10/2021
Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Gheorghita: Miscarea anti-vaccinare exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gheorghita-miscarea-anti-vaccinare-exista-pentru-ca-miscarea-pro-vaccinare-este-timida/

Miscarea anti-vaccin exista pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida, este de parere presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita.

“Faptul ca astazi sunt peste 6 milioane de persoane vaccinate cu cel putin o doza in Romania, in raport cu situatia Romaniei, este un succes. In raport cu ce se intampla in celelalte tari europene si cu nevoia si obiectivele pentru care am fi putut sa le atingem, evident ca nu putem vorbi in aceiasi termeni, dar gandindu-ne ca intr-un sezon gripal se vaccineaza aproape 10-15% din populatie, in pandemia de gripa AH1N1 vreau sa va spun ca in campania de vaccinare s-au vaccinat maxim 3 milioane de persoane. Aceasta miscare anti-vaccinare exista tocmai pentru ca miscarea pro-vaccinare este timida si nu si-a facut asa cum trebuia treaba pana in acest moment, pentru ca altfel efectul miscarii anti-vaccinare ar fi fost limitat”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita la lansarea Forumului Roman Pro-Vaccinare.

Potrivit medicului, unele cadre medicale nu doar ca nu au recomandat vaccinarea, dar au fost impotriva.

“Am observat cadre medicale indiferent ca vorbim de medici, asistenti, care nu doar ca nu au recomandat vaccinarea, ci au fost impotriva vaccinarii in mod vehement. Si nu am vazut decat cateva exemple, atat in spatiul public cat si pe retelele sociale, societati profesionale care sa se delimiteze de astfel de atitudini si care sa ia act de astfel de recomandari care nu au nicio legatura cu anul 2021 si cu faptul ca datorita vaccinurilor noi, azi, traim mai mult, datorita antibioticelor mortalitatea prin boli infectioase a scazut.”, a mai precizat presedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, ar fi de dorit o prezenta mai activa a societatilor profesionale in combatarea dezinformarii.

“Mi-as fi dorit foarte mult sa fie o prezenta mult mai activa a societatilor profesionale, a corpului medical in combatarea dezinformarii, pentru ca acesta este rolul profesionistului in sanatate: sa combata dezinformarea, sa promoveze educatia medicala, sa recomande vaccinarea, indiferent ca vorbim de vaccinarea impotriva COVID-19 sau alte tipuri de vaccinuri. In fiecare zi primesc o gramada de sesizari legate de medici care contra-indica in mod nejustificat vaccinarea, care inventeaza tot felul de contraindicatii, care nu exista nicaieri, legat de vaccinare”, a mai precizat medicul militar Valeriu Gheorghita.

Etichete: miscarea anti-vaccinare, miscarea pro-vaccinare, dezinformare vaccinare, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: