Patru unitati sanitare din tara, incadrate in categorii superioare de acreditare

21/06/2019

Patru unitati sanitare din tara, incadrate in categorii superioare de acreditare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-unitati-sanitare-din-tara-incadrate-in-categorii-superioare-de-acreditare/

Patru unitati sanitare – doua publice si doua private – au fost incadrate in categorii superioare de acreditare in urma remedierii unor neconformitati, potrivit unui anunt al Autoritatii Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS).

Continut educational:

Spitalul Judetean de Urgenta ‘Sf. Ioan cel Nou’ Suceava, Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educatie Medicala Specifica si Recuperare pentru Copii si Tineri ‘Cristian Serban’ din judetul Timis, Societatea Euromedica Hospital SA Baia Mare din judetul Maramures si Societatea Top Med Bunavestire SRL Craiova, din judetul Dolj, care, initial, erau incadrate in categoria a V-a, dupa progresele inregistrate, au primit dreptul de a intra in categoria a II-a – adica acreditat cu recomandari.

Potrivit comunicatului ANMCS, acest lucru a fost posibil dupa ce standardele de acreditare sub 51% au fost indeplinite. In toata tara, 20 de unitati sanitare sunt incadrate in categoria a II-a.

Acreditarea unitatilor sanitare este procesul de validare a conformitatii caracteristicilor serviciilor de sanatate furnizate de unitatile sanitare din Romania cu standarde de acreditare adoptate de catre ANMCS in conditiile legii.

Etichete: unitati sanitare publice, unitati sanitare private, ANMCS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

INSP: Doua cazuri confirmate cu tulpina din Africa de Sud

Capitala intra in zona rosie alaturi de patru judete din tara

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

OMS nu va da publicitatii concluziile provizorii privind ancheta desfasurata in Wuhan