Patru transplanturi renale realizate de medicii de la Iasi in 24 de ore

04/05/2020

Patru transplanturi renale realizate de medicii de la Iasi in 24 de ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-transplanturi-renale-realizate-de-medicii-de-la-iasi-in-24-de-ore/

Medicii de la Centrul de Transplant Renal din cadrul Spitalului ‘Dr.C.I. Parhon’ din Iasi au efectuat patru transplanturi renale pe parcursul ultimelor 24 de ore.

“Este o activitate foarte intensa in aceste zile la Spitalul Parhon, in conditiile in care este singurul centru din tara unde se continua activitatea de transplant de rinichi. In cursul zilei de ieri o echipa de medici urologi din cadrul unitatii noastre s-a deplasat la Bucuresti pentru a preleva rinichii unei persoane aflate in moarte cerebrala si pentru a-i aduce la Iasi. Rinichii au fost transplantati in cursul noptii de duminica spre luni”, a declarat Dr. Ionut Nistor, purtatorul de cuvant al Spitalului ‘Dr.C.I. Parhon’, citat de Agerpres.

In prezent, medicii de la Centrul de Transplant Renal din cadrul Spitalului ‘Dr.C.I. Parhon’ din Iasi se afla in blocul operator pentru a efectua inca un transplant renal.

Centrul Regional de Transplant Renal din cadrul Spitalului ‘Dr.C.I.Parhon’ din Iasi este singura unitate medicala de profil din tara unde medicii efectueaza astfel de interventii chirurgicale de la inceperea pandemiei de coronavirus.

Etichete: transplant renal, transplant iasi, centrul de transplant renal iasi, spital parhon iasi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19