Patru spitale de la Cluj vor avea sisteme informatice finantate prin PNRR

21/08/2023
Patru spitale de la Cluj vor avea sisteme informatice finantate prin PNRR

Patru spitale de la Cluj vor avea sisteme informatice finantate prin PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-spitale-de-la-cluj-vor-avea-sisteme-informatice-finantate-prin-pnrr/

Patru spitale clujene isi vor dezvolta sistemele informatice. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a initiat patru proiecte de hotarari care vizeaza digitalizarea unor unitati sanitare din subordinea forului administrativ judetean.

Institutiile care vor beneficia de aceste investitii sunt Spitalul de Recuperare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infectioase si Spitalul de Boli Psihice Cronice Borsa.

“Trecem incet, dar sigur, spre o noua etapa de dezvoltare administrativa. Dupa Ghiseul Unic, cu componenetele sale, incepem digitalizarea entitatilor subordonate forului administrativ judetean. Spitalele noastre intra intr-un nou proces de modernizare, acestea fiind componenta de baza in serviciile oferite clujenilor.”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, prin implementarea acestor proiecte se urmareste demararea unui proces de digitalizare in vederea dezvoltarii unor noi module informatice care sa deserveasca activitatea celor patru institutii medicale, prin achizitionarea si instalarea echipamentelor hardware, migrarea de date catre noi sisteme si infrastructuri, dezvoltate de aplicatii informatice aferente, si instruirea personalului la nivelul spitalelor.

Valoarea totala cumulata a investitiilor este de 17.280.938 de lei, fara TVA, finantarea urmand a fi asigurata integral din fonduri europene. Proiectele se intentioneaza a fi depuse spre finantare prin PNRR – Planul National de Redresare si Rezilienta.

Etichete: spitale cluj, digitalizare spitale, consiliul judetean cluj

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: