Patru programe noi de sanatate lansate la 1 iulie

01/07/2015

Patru programe noi de sanatate lansate la 1 iulie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-programe-noi-de-sanatate-lansate-la-1-iulie/

poza ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii  a lansat de miercuri, 1 iulie 2015, patru programe noi  de sanatate care vor fi finantate din bugetul propriu.

Din bugetul Ministerului Sanatatii va fi sustinut  programul national pentru hemoragii digestive superioare, care include consumabile pentru interventii endoscopice de urgenta, pentru icter mecanic neoplazic si achizitii de stenturi pentru tratamentul endoscopic.

De asemenea, tot de miercuri, 1 iulie, fonduri va primi si un program ce ii vizeaza pe pacientii cu neoplasme esofagiene, pentru care va fi suportata achizitia protezelor esofagiene.

Si, in vigoare intra si programul de chirurgie endovasculara periferica, pentru care Ministerul Sanatatii va finanta achizitia de materiale consumabile specifice pentru tratamentul endovascular, minim-invaziv, astfel incat in cazul pacientilor cu astfel de afectiuni sa fie evitate interventille chirurgicale deschise, noteaza si Mediafax.

Bugetul pe 2015 alocat pana in prezent pentru toate actiunile prioritare este de 235 de milioane de lei, afirma reprezentatii Ministerului Sanatatii. Noile programe vin in completarea celorlalte cinci lansate in 2014.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat