Patru programe noi de sanatate lansate la 1 iulie

01/07/2015

Patru programe noi de sanatate lansate la 1 iulie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-programe-noi-de-sanatate-lansate-la-1-iulie/

poza ministerul sanatatiiMinisterul Sanatatii  a lansat de miercuri, 1 iulie 2015, patru programe noi  de sanatate care vor fi finantate din bugetul propriu.

Din bugetul Ministerului Sanatatii va fi sustinut  programul national pentru hemoragii digestive superioare, care include consumabile pentru interventii endoscopice de urgenta, pentru icter mecanic neoplazic si achizitii de stenturi pentru tratamentul endoscopic.

De asemenea, tot de miercuri, 1 iulie, fonduri va primi si un program ce ii vizeaza pe pacientii cu neoplasme esofagiene, pentru care va fi suportata achizitia protezelor esofagiene.

Si, in vigoare intra si programul de chirurgie endovasculara periferica, pentru care Ministerul Sanatatii va finanta achizitia de materiale consumabile specifice pentru tratamentul endovascular, minim-invaziv, astfel incat in cazul pacientilor cu astfel de afectiuni sa fie evitate interventille chirurgicale deschise, noteaza si Mediafax.

Bugetul pe 2015 alocat pana in prezent pentru toate actiunile prioritare este de 235 de milioane de lei, afirma reprezentatii Ministerului Sanatatii. Noile programe vin in completarea celorlalte cinci lansate in 2014.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza