Parintii care stau acasa cu copiii in carantina, beneficiaza de concediu si indemnizatie

30/03/2022
Parintii care stau acasa cu copiii in carantina, beneficiaza de concediu si indemnizatie

Parintii care stau acasa cu copiii in carantina, beneficiaza de concediu si indemnizatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parintii-care-stau-acasa-cu-copiii-in-carantina-beneficiaza-de-concediu-si-indemnizatie/

Parintii care raman acasa cu copiii aflati in carantina/izolare beneficiaza de concediu medical si indemnizatie, potrivit unei legi care a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

“In cazul copilului pentru care s-a dispus masura carantinei sau a izolarii in conditiile Legii nr. 136/2020, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, asiguratii pentru care nu se dispune masura carantinei sau a izolarii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru supravegherea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 18 ani”, prevede legea.

Indemnizatiile se acorda in baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul curant sau medicul de familie care a luat in evidenta si a monitorizat aceste persoane, pentru o perioada stabilita in functie de evolutia bolii si durata monitorizarii.

Potrivit actului normativ, durata de acordare a indemnizatiei este corespunzatoare cu numarul de zile calendaristice aferente duratei concediului medical stabilite de medicul curant sau medicul de familie.

De asemenea, legea mai precizeaza ca, in acest caz, cuantumul brut al indemnizatiei este 100% din baza de calcul si se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Etichete: concediu si indemnizatie parinti, parinti cu copii aflati in carantina

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: