Pandemia a zguduit lumea si va avea impact pe termen lung asupra sanatatii mintale (OMS)

22/07/2021

Pandemia a zguduit lumea si va avea impact pe termen lung asupra sanatatii mintale (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pandemia-va-avea-impact-pe-termen-lung-asupra-sanatatii-mintale/

Pandemia de Covid-19 va avea un impact pe termen lung asupra sanatatii mintale a populatiilor, a avertizat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

“De la anxietatea legata de transmiterea virusului, la impactul psihologic al izolarii la domiciliu si al autoizolarii, la consecintele legate de somaj, dificultati financiare si excluziune sociala, (…) toata lumea este afectata intr-un fel sau altul”, a transmis OMS intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Organizatia a avertizat ca pandemia de COVID-19 va avea un “impact pe termen lung si de anvergura”.

“Vorbim despre o componenta cheie a sanatatii noastre. Este nevoie de actiunea imediata a guvernelor. Trebuie sa vorbim deschis despre stigmatul care insoteste sanatatea mintala, spune premierul grec Kyriakos Mitsotakis in deschiderea unui forum la care participa ministri din regiunea OMS Europa.

De altfel, OMS considera ca nu doar contaminarea si teama de a fi contaminat au afectat sanatatea mintala a populatiei, ci si stresul legat de inegalitatile socio-economice si efectele carantinei, a izolarii, inchiderea scolilor si a locurilor de munca au avut consecinte enorm.

“Pandemia a zguduit lumea. Peste patru milioane de persoane au murit in intreaga lume, veniturile au fost distruse, familiile si comunitatile au fost separate, companii au dat faliment”, a declarat directorul OMS Europa, dr. Hans Kluge, potrivit surselor citate.

“Sanatatea mintala si bunastarea trebuie privite ca drepturi fundamentale ale omului”, a adaugat el, cerand statelor sa regandeasca accesul la asistenta medicala.

Etichete: sanatate mintala pandemie, consecinte pandemie, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: