Pancreasul bio – artificial ar putea schimba viata a milioane de pacienti cu diabet

14/07/2014

Pancreasul bio – artificial ar putea schimba viata a milioane de pacienti cu diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pancreasul-bio-artificial-ar-putea-schimba-viata-milioane-de-pacienti-cu-diabet/

chirurgiePancreasul bio-artificial inventat de cercetatorii francezi ar putea modifica radical modalitatea de control al diabetului pentru pacientii cu aceasta afectiune. Pancreasul bio-artificial va inlocui injectarile periodice de insulina. Doar in Europa in 2010 au fost inregistrate 1850 de cazuri noi de diabet in fiecare luna.

Diabetul apare la varste tot mai fragede

Specialistii au atras atentia ca prin pancreasul artificial pacientii vor castiga un plus de confort in utilizare, dar nu se poate vorbi de vindecare.

Dr. Michel Pinget, sef al Centrului European de studiere a diabetului a precizat ca pancreasul bio-artificial ar putea totusi elimina unele riscuri in controlul diabetului.

“Actualul tratament este performant, insa, pe termen lung, poate duce la complicatii pentru inima si creier. Scopul este si sa eliminaem aceste inconveniente”, a precizat dr. Michel Pinget.

Specialistii in diabet au precizat ca noile descoperiri in tratamentul diabetului sunt vitale avand in vedere ca afectiunea incepe sa apara la varste tot mai fragede.

“Acum cativa ani, varsta medie de aparitie a bolii era intre cinci si 15 ani, iar acum, intre nastere si cinci ani”, a adaugat dr. Pinget.

Cum functioneaza pancreasul bio-artificial

Pancreasul bio-artificial este un disc fin din polimer care este implantat in abdomen, urmand sa fie inlocuit la patru-sase ani.

Insulina va fi produsa natural de celule pancreatice, obtinute prin geniu genetic sau pornind de la celule stem, plasate in interiorul unui saculet artificial.

La sfarsitul lui 2015 vor incepe experimentele pe 16 pacienti voluntari in Montpellier, Franta, si Oxford, Marea Britanie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: