Pancreas artificial, testat de cercetatorii francezi

10/11/2011

Pancreas artificial, testat de cercetatorii francezi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pancreas-artificial-testat-de-cercetatorii-francezi/

Unui barbat de 54 de ani i-a fost implantat de catre medicii francezi un pancreas artificial autonom, informeaza mediafax.ro. Pancreasul a fost realizat de cercetatorii de la Centrul de investigatii clinice afiliat CHU din Montpellier, in colaborare cu universitati americane si italiene.

“Pentru prima data, am putut sa-i permitem unui pacient sa iasa din spital avand instalat un pancreas artificial portabil, fara sa fie nevoie sa il conectam la un computer”, a explicat profesorul Eric Renard, directorul departamentului de endocrinologie, diabetologie si nutritie de la CHU Montpellier, coordonatorul acestui studiu din Franta.

Dificultatea consta in a nu permite cresterea glicemiei, dar nici o scadere prea mare a acesteia, din cauza riscului de declansare a maladiilor hipoglicemice.

“Principalul obiectiv este de a valida dispozitivul pe timpul noptii, deoarece riscul hipoglicemiei nocturne este acela care ii sperie cel mai mult pe pacienti”, a explicat profesorul Renard. Testele efectuate simultan la Monpellier si in Padova (Italia) i-au determinat pe savanti sa spere ca un dispozitiv semiautomatizat ce poate fi utilizat si pe timpul zilei ar putea fi construit in viitorul foarte apropiat.

In Franta exista cel putin 160.000 de bolnavi de diabet de tip I.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu