Pana in prezent, niciun cetatean roman nu a fost confirmat cu coronavirus

26/02/2020
Pana in prezent, niciun cetatean roman nu a fost confirmat cu coronavirus

Pana in prezent, niciun cetatean roman nu a fost confirmat cu coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pana-in-prezent-niciun-cetatean-roman-nu-a-fost-confirmat-cu-coronavirus/

Pana in prezent nu exista niciun cetatean roman pentru care sa fi fost confirmata infectarea cu noul coronavirus. 26 de persoane sunt in carantina, iar 2.077 sunt monitorizate la domiciliu, transmite Grupul de Comunicare Strategica.

Potrivit sursei citate, in prezent, la Institutul ‘Matei Bals’ sunt in analiza 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetateanul italian depistat pozitiv de autoritatile din Italia.

“In ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 (cele mai multe pe Bucuresti – 44) cu privire la coronavirus. Le recomandam cetatenilor sa apeleze numarul de urgenta doar daca provin din zonele afectate sau au intrat in contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informatii utile, le recomandam cetatenilor sa se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sanatatii, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne si Departamentului pentru Situatii de Urgenta”, precizeaza Grupul de Comunicare Strategica intr-un comunicat transmis miercuri.

Marti, au fost inregistrate doua dosare penale privind infractiunea de ‘zadarnicire a combaterii bolilor’, in cele doua cauze fiind cercetate 4 persoane.

“Referitor la cetatenii romani aflati in zonele afectate din Italia, precizam ca in regiunea Lombardia exista aproximativ 200.000 de cetateni romani, iar in regiunea Veneto aproximativ 120.000”, mai transmite sursa citata.

Etichete: coronavirus, epidemie coronavirus, coronavirus romania, diagnostic coronavirus, test coronavirus, carantina coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: