Pacientul, in centrul sistemului de sanatate

03/12/2015

Pacientul, in centrul sistemului de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientul-in-centrul-sistemului-de-sanatate/

medici familie pacienti alcooliciPresedintele Romaniei a declarat in cadrul unei dezbateri despre sistemul de sanatate, ca este nevoie de finantare adecvata si administrare eficienta a resurselor pentru a avea un act medical de calitate, dar si pentru a stopa exodul medicilor.

“Un sistem de sanatate care dovedeste respect pentru nevoile si valorile pacientului este ceea ce ne dorim cu totii. Trebuie sa garantam cetatenilor atat accesul real la serviciile medicale de care au nevoie, cat si un act medical de calitate. Pentru ca aceste lucruri sa devina realitate, este nevoie de finantarea adecvata si administrarea eficienta a resurselor in domeniu, care sa conduca la redarea demnitatii profesionale personalului medical si stoparea exodului medicilor”, a declarat Klaus Iohannis, conform Mediafax.

In discursul sau, presedintele Romaniai a mai precizat ca pacientul trebuie pus in centrul sistemului, ca “liant” intre medicul de familie, medicul de spital, casa de asigurari de sanatate, farmacisti si autoritatile de reglementare a asistentei medicale.

“Doar astfel vom putea reda cetatenilor increderea in sistemul national de sanatate”, a mai declarat seful statului.

In cadrul dezbaterii de joi, 3 decembrie, de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis atins si problema exodului medicilor, dar si alte deficiente ale sistemului de sanatate, precum lipsa dotarilor si a infrastructurii sanitare si management neperformant. In final a atras atentia ca orice rezolvare trebuie sa plece de la pacient.

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. madalina mina says:

    Bla bla bla… alt demagog declarativ si atat. PIAS, CEAS, SIPE sunt blocate, de multe ori concomitent. Promitem mariri salariale dar avem grija sa nu decontam servicii. Daca toti medici au primit 25% marire salariala, de ce nu se mareste si suma decontata per servicii, sau medicii de familie sunt buni doar sa se faca economie pe seama lor?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS a acordat o autorizatie de urgenta pentru utilizarea vaccinului chinezesc produs de Sinopharm

Guvernul va prelungi starea de alerta

Presedintele CNCAV: Revenirea la normalitate este mai degraba o certitudine decat o simpla speranta

Florin Citu: Maratonul vaccinarii de la Bucuresti a avut rezultate exceptionale

Valeriu Gheorghita: Avem garantia unui numar suficient de doze incat sa putem atinge imunitatea de grup