Stiri medicale

Pacientii Dvs fumeaza? BPOC bate la usa!

Data ultimei actualizari: 30/01/2013

Conform studiilor efectuate, fumatul este de departe cel mai important factor de risc si este responsabil de peste 90% dintre cazurile de BPOC.

In cazul in  care  pacientul fumeaza un pachet de tigari pe  zi, perioada medie de instalare a bolii este de 20 de ani. Statisticile arata ca atunci cand pacientul fumeaza mai mult de un pachet de tigari pe zi, perioada de instalare a bolii  se scurteaza corespunzator. Ca exemplu, la doua pachete de tigari pe zi, boala se instaleaza in numai 10 ani.

Din pacate nu numai fumatul contribuie la instalarea bolii, ci, o influenta negativa o au si expunerea la alte noxe si particule, precum poluarea atmosferica, poluarea la locul de munca, inclusiv poluarea casnica (de exemplu locuintele incalzite cu foc de lemne). Daca in plus fata de fumat, pacientii trateaza cu neglijenta infectiile respiratorii acestia isi cresc riscul de aparitie precoce a BPOC.

Puteti afla mai multe despre principalele beneficii ale renuntarii la fumat din cursul Managementul pacientului cu BPOC, postat pe platforma noastra. 

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Material realizat cu sprijinul dr. Daciana Toma, coator al cursului Managementul pacientului cu BPOC

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.