Pacientii cu afectiuni cronice solicita introducerea pe ordinea de zi a CSAT a crizei medicamentelor

09/03/2016

Pacientii cu afectiuni cronice solicita introducerea pe ordinea de zi a CSAT a crizei medicamentelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cu-afectiuni-cronice-solicita-introducerea-pe-ordinea-de-zi-a-csat-a-crizei-medicamentelor/

medicamente-genericePacientilor cu afectiuni cronice din Romania solicita presedintelui Klaus Iohannis sa includa pe ordinea de zi a CSAT criza medicamentelor.

Asta pentru a se identifica motivele care au dus la aceasta situatie si a se stabili masurile care trebuie luate de urgenta.

“Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice a luat act de declaratiile oficialitatilor potrivit carora peste 1.000 de medicamente dispar din Romania, dintre care peste 200 nu au un alt echivalent pe piata romaneasca. Aceasta situatie este una de o gravitate majora, care poate fi considerata cu usurinta un atac concertat la sanatatea romanilor, avand in vedere ca vietile a sute de mii de romani sunt puse in pericol. De aceea COPAC solicita domnului Klaus Iohannis ca aceasta situatie sa fie inclusa pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pentru a se identifica motivele acestei situatii si a se stabili masurile care trebuie luate de urgenta pentru ca situatia sa fie stopata”, scrie intr-un comunicat al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice.
Potrivit presedintelui  organizatiei, Radu Ganescu, in ultimii opt ani au patruns pe piata romaneasca doar cateva zeci de medicamente.

“In schimb, in ultimii ani, dispar din Romania peste 2.000 de medicamente, originale si generice, iar situatia se acutizeaza pe zi ce trece. Astfel, statul lasa mii de oameni fara tratamentele necesare, nenumarate vieti sunt pierdute din aceasta cauza. CSAT trebuie sa vada ca sanatatea romanilor este atacata in acest fel si este de datoria lui sa ia masuri si sa ne apere”,a afirmat si Radu Ganescu,  conform comunicatului.
De asemenea, pacientilor cu afectiuni cronice  mai solicita Guvernului sa revizuiasca de urgenta politica medicamentelor pentru ca romanii sa gaseasca in farmacii atat medicamentele originale, cat si cele generice, pe cele ieftine si pe cele scumpe.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati