Pacientii Covid asimptomatici vor fi izolati acasa dupa 10 zile de spitalizare

23/06/2020
Pacientii Covid asimptomatici vor fi izolati acasa dupa 10 zile de spitalizare

Pacientii Covid asimptomatici vor fi izolati acasa dupa 10 zile de spitalizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-covid-asimptomatici-vor-fi-izolati-acasa-dupa-10-zile-de-spitalizare/

UPDAT: Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a aprobat propunerea Comisiei de management clinic si epidemiologic al infectiei COVID a Ministerului Sanatatii privind modificarea criteriilor de externare pentru pacientii cu afectiunea COVID 19.

Astfel, conform unui ordin semnat marti, pacientii asimptomatici, infectati cu noul coronavirus, precum si pacientii simptomatici care au forme usoare vor fi internati in spital, in prima faza, apoi vor putea fi externati dupa minim 10 zile de internare in lipsa febrei si ameliorarea simptomatologiei.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca va semna un ordin de ministru prin care pacientii Covid-19 asimptomatici vor fi izolati acasa, dupa 10 zile de spitalizare.

“La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sanatatii care se ocupa de evaluari, marti voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic usor va beneficia de o internare de 10 zile. In a saptea zi se efectueaza un test care, daca este negativ, la zece zile se merge acasa. Daca este pozitiv totusi, dar cel usor asimptomatic nu mai are simptome de cel putin trei zile, la zece zile va pleca acasa cu izolare la domiciliu pana la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marti, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasa in prima zi cand s-a prezentat, pentru ca nu stim cum va avea evolutia. Sa lasam specialistii sa decida daca un caz este asimptomatic sau nu’, a afirmat ministrul Sanatatii, la Realitatea Plus, conform Agerpres.

Demnitarul a adaugat ca iesirea in comunitate a unui pacient pozitiv este o asumare care trebuie sa vina si din partea Ministerului Sanatatii, dar si a pacientului respectiv, in contextul in care Romania are, in prezent, o transmisie comunitara accentuata.

Etichete: pacienti asimptomatici, covid-19, epidemiei coronavirus romania, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: