Pacientii au reclamat deja ca li s-a refuzat asistenta medicala pe motiv ca nu au prezentat cardul

04/05/2015

Pacientii au reclamat deja ca li s-a refuzat asistenta medicala pe motiv ca nu au prezentat cardul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-au-reclamat-deja-ca-li-s-a-refuzat-asistenta-medicala-pe-motiv-ca-nu-au-prezentat-cardul/

cardulNicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii reaminteste printr-un comunicat de presa tuturor furnizorilor de servicii medicale care sunt in contract cu casele de asigurari de sanatate ca au obligatia de a acorda servicii medicale si medicamente in aceste zile.
“In aceasta dimineata¬† am primit unele sesizari de la pacienti carora li s-a refuzat asistenta medicala pentru motivul ca nu functioneaza sistemul informatic sau nu au prezentat cardul de sanatate. Sunt neplacut surprins de atitudinea unor furnizori si vreau sa subliniez ca toate spitalele, farmaciile si cabinetele medicilor de familie sunt obligate sa¬† utilizeze sistemul de implementare a cardului national de sanatate, dar si sa furnizeze servicii medicale si medicamente, asa cum li s-a adus la cunostinta de la inceputul acestui an.Introducerea cardului de sanatate nu modifica dreptul asiguratilor la servicii medicale”, a declarat astazi ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

De asemenea, ministrul Sanatatii a solicitat reprezentantilor directiilor de sanatate publica sa sprijine, in teren, eforturile colegilor din cadrul caselor de asigurari de sanatate pentru monitorizarea furnizorilor de sanatate in implementarea cardului national de sanatate

Cardul national de sanatate, reteta electronica si dosarul electronic reprezinta obiective importante pentru informatizarea sistemului de sanatate si fac parte din proiectul de control si disciplina financiara a sistemului de asigurari de sanatate.

Practic, cardul national de sanatate va deveni buletinul de identitate medical al pacientului. Orice roman va fi obligat sa prezinte cardul de sanatate ori de cate ori apeleaza servicii medicale.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: