Psoriazisul

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Afectiuni cu risc in psoriazis

Specialistii atrag atentia ca psoriazisul nu este doar o boala dermatologica si ca interventia unei echipe multidisciplinare in tratament este absolut necesara. Lipsa de informare corecta in randul populatiei despre aceasta boala determina ca, de multe ori, pacientii cu psoriazis sa fie marginalizati si sa le fie afectata calitatea vietii.

Citeste ⇾

Psoriazis este un semnal de alarma in boala ficatului gras non – alcoolic

Boala ficatului gras non – alcoolic este o afectiune semnalata frecvent de specialisti in corelatie cu psoriazisul. Un studiu publicat in revista de specialitate “Journal of the American Academy of Dermatology” a analizat prevalenta bolii ficatului gras non – alcoolic la pacientii cu psoriazis dar si la cei care nu au fost diagnosticati cu psoriazis.

Citeste ⇾

Sfaturi practice pentru pacientii cu psoriazis

Psoriazisul – simptome si manifestari Prezentati-va la medic daca observati cruste detasabile, scuame sau roseata in zonele “favorite” pentru psoriazis: coate, genunchi, lombe, zona de insertie a parului la nivelul pielii capului. 

Citeste ⇾