Educatie pacienti: Afectiuni cu risc in psoriazis

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

01/04/2014

Afectiuni cu risc in psoriazis

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/afectiuni-cu-risc-psoriazis/

Specialistii atrag atentia ca psoriazisul nu este doar o boala dermatologica si ca interventia unei echipe multidisciplinare in tratament este absolut necesara. Lipsa de informare corecta in randul populatiei despre aceasta boala determina ca, de multe ori, pacientii cu psoriazis sa fie marginalizati si sa le fie afectata calitatea vietii.

Psoriazisul nu este contagios

Dr. Alin Nicolescu, secretarul general al Societatii Romane de Dermatologie (SRD) a insistat asupra faptului ca psoriazisul nu mai este doar o afectiune dermatologica si ca trebuie tratat corect, din perspectiva multidisciplinara.

“Psoriazisul nu mai este considerat de mult doar o afectiune dermatologica. De aceea, din ce in ce mai multi specialisti recomanda aceasta abordare complexa a psoriazisului. Este bine stiut faptul ca majoritatea pacientilor cu psoriazis au afectata calitatea vietii. Din pacate, aceasta se datoreaza si celor din jur, care din nestiinta sau din nepasare, trateaza acest pacient cu oarecare respingere”, a explicat dr. Alin Nicolescu.

Afectiunile cu risc in psoriazis

Specialistii avertizeaza ca psoriazisul nu se limiteaza doar la manifestari cutanate.

20% dintre pacientii cu psoriazis artropatic dezvolta leziuni articulare severe, distructive, deformante, care pot duce la invaliditate.
Psoriazisul este asociat si cu artrite periferice, spondilita, sacroileita, dactilita, entezita, periostita.

Medicii de familie pot recomanda pacientilor cu psoriazis consultatii gratuite

In perioada 1 aprilie-30 iunie 2014, pacientii cu psoriazis pot beneficia de consultatii gratuite in cadrul campaniei “Abordare multidisciplinara a psoriazisului”.

Consultatiile gratuite sunt disponibile in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Constanta si Cluj.

Pentru programarea consultatiilor, pacientii trebuie sa sune la numarul de telefon 0720977816 de luni pana joi intre orele 10.000 – 16.00.

Pentru mai multe informatii despre simptomele, diagnosticarea si complicatiile in Psoriazis, consultati cursul EMC Psoriazis disponibil online pe platforma FormareMedicala si creditat cu 12 puncte EMC.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: