Osteoporoza

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

15% dintre femei sufera de aceasta boala asimptomatica

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca aproximativ 15% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 50 si 59 de ani sufera de osteoporoza, o boala asimptomatica. Procentul atinge chiar 70% in cazul persoanelor peste 80 de ani. Specialistii avertizeaza ca, de cele mai multe ori, pacientii ajung la medic abia in stadiile avansate ale bolii, […]

Citeste ⇾

Dieta bolnavului de osteoporoza

Dieta bolnavului de osteoporoza este foarte importanta pentru ca bolnavul sa asigure aportul suficient de calciu prin alimentele pe care le consuma. De vreme ce calciul este necesar pentru oase si dinti sanatosi, dar si pentru buna functionare a muschilor si a nervilor, dieta bolnavului de osteoporoza trebuie sa includa o alimentatie bogata in calciu.

Citeste ⇾

Recomandari pentru prevenirea osteoporozei

Osteoporoza inseamna o fragilizare a oaselor, care se pot rupe chiar in urma unor traumatisme minore. Cel mai frecvent sunt afectate incheietura pumnului, soldurile si coloana vertebrala. 

Citeste ⇾