Pachetul de servicii medicale de baza ar trebui monitorizat si actualizat periodic

09/12/2013

Pachetul de servicii medicale de baza ar trebui monitorizat si actualizat periodic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pachetul-de-servicii-medicale-de-baza-ar-trebui-monitorizat-si-actualizat-periodic/

Pachetul de servicii medicale de baza ar trebui monitorizat si actualizat periodic si nu privit ca un produs finit, conform declaratiilor lui Adrian Gheorghe, presedintele Asociatiei Observatorul Roman de Sanatate.

Dezechilibrele in implementarea pachetului de baza trebuie urmarite

Prin pachetul de servicii medicale de baza va putea fi reglementat mult mai bine traseul clinic pe care il urmeaza pacientul.

“Faptul ca volumul de servicii medicale si traseele clinice pe care le urmeaza pacientii vor fi, cel putin aparent, mai ferm reglementate reprezinta oportunitati pentru monitorizare si optimizare. Ramane de vazut in ce masura furnizorii de servicii medicale vor fi sprijiniti concret pentru a implementa pachetul si cum vor fi corectate dezechilibrele care vor aparea”, a precizat presedintele Asociatiei Observatorul Roman de Sanatate.

Servicii mai transparente prin pachetul de baza

Unul din obiectivele pachetului de servicii medicale de baza este transparentizarea serviciilor pentru asigurati.

Monitorizarea implementarii pachetului ar trebui sa vizeze impactul asupra accesului la servicii medicale si a timpilor de asteptare.

“Desigur, un pachet exista deja in Contractul-Cadru dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si furnizorii de servicii. Noul pachet face, insa, serviciile acoperite mai transparente pentru asigurati si introduce noi limite bazate pe evidente”, a precizat Nicolae Done, vicepresedintele Observatorului Roman de Sanatate.

Intr-un raport elaborat de asociatia Observatorului Roman de Sanatate se precizeaza ca una dintre trasaturile principale ale pachetului de baza este deplasarea unei parti din costul actului de ingrijire asupra pacientului.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile

Romania – locul 4 la nivelul UE in privinta vacinarii anti-COVID cu ambele doze

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19