Originile pandemiei sunt inca neclare | OMS: Cu cat dureaza mai mult, cu atat devine mai greu

10/06/2022
Originile pandemiei sunt inca neclare | OMS: Cu cat dureaza mai mult, cu atat devine mai greu

Originile pandemiei sunt inca neclare | OMS: Cu cat dureaza mai mult, cu atat devine mai greu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/originile-pandemiei-sunt-inca-neclare-oms-cu-cat-dureaza-mai-mult-cu-atat-devine-mai-greu/

Un grup experti din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a precizat ca originile pandemiei de Covid-19 raman inca neclare.

Potrivit grupului de lucru “sunt necesare in continuare cercetari suplimentare pentru a determina modul in care Covid-19 s-a raspandit de la inceput”.

Totusi, expertii considera ca datele disponibile in prezent sugereaza ca virusul SARS-CoV-2 a provenit probabil de la lilieci, potrivit unui raport citat de Reuters.

OMS admite ca lipsesc argumente stiintifice din China care sa justifice aparitia acestui virus. Lipsa acestora face, deocamdata, imposibila identificarea cu acuratete a modului in care virusul a fost transmis la oameni.

Constatarile pana la acest moment, duc la ideea ca este posibil sa nu se afle cum si unde a aparut virusul. Originile pandemiei care a ucis cel putin 15 milioane de persoane, au devenit politizate, potrivit expertilor, care adauga ca este important sa se stie, pentru a se putea evita pe viitor astfel de epidemii.

“Cu cat dureaza mai mult, cu atat devine mai greu”, a declarat Maria Van Kerkhove, un reprezentant al SAGO ( Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens) din cadrul OMS.

“Ne-o datoram noua insine, o datoram milioanelor de oameni care au murit si miliardelor de oameni care au fost infectati”, a mai precizat ea.

La inceputul acestui an, circa 20 de oameni de stiinta din diferite tari ale lumii au solicitat autoritatilor chineze sa permita o investigatie independenta privind originile COVID-19, boala detectata pentru prima data in China la sfarsitul anului 2019.

Etichete: originile pandemiei de covid-19, origine pandemie, origine covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: