Organizatia Mondiala a Sanatatii face un apel pentru folosirea seringilor de unica folosinta

23/02/2015

Organizatia Mondiala a Sanatatii face un apel pentru folosirea seringilor de unica folosinta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/organizatia-mondiala-sanatatii-face-un-apel-pentru-folosirea-seringilor-de-unica-folosinta/

vaccinare- ac-seringaOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat luni, 23 februarie 2015,  un apel de utlizare a seringilor de unica folosinta, pentru a lupta impotriva propagarii bolilor infectioase letale.

OMS a prezentat o noua politica privind folosirea in siguranta a seringilor pentru a reduce si a elimina cu timpul folosirea lor la mai mult de o persoana si a preveni raspandirea bolilor infectioase si transmisibile pe aceasta cale, precum hepatita sau SIDA.

“Milioane de persoane ar putea fi protejate impotriva infectiilor transmise de injectii cu conditia ca programele medicale sa utilizeze seringi de unica folosinta”, transmite OMS, conform  agentiilor internationale AFP si EFE

Un studiu realizat anul trecut arata ca circa  “1,7 milioane de persoane au fost contagiate cu virusul hepatitei B, circa 315.000 cu virusul hepatitei C si 33.800 cu HIV in urma unei injectii”, relateaza si Agerpres.

Anual sunt efectuate 16 miliarde de injectii, dintre care 5% sunt vaccinuri, iar alte 5% servesc la alte proceduri precum transfuziile de sange.

Restul de 90% sunt injectii intramusculare sau sub-cutanate pentru administrarea de medicamente.

Seringile nesecurizate costa intre 0,03 si 0,04 dolari, in timp ce noile seringi “inteligente” — numite asa pentru ca sunt echipate cu un sistem care blocheaza efectuarea unei a doua injectii — costa cel putin dublu, mai precizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi

In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate

Florin Citu: Nu mai avem niciun judet in zona galbena – toate sunt in zona verde

Studiu: Pacientii cu Covid-19 care dezvolta simptome neurologice prezinta un risc mai mare de deces