Organizatia Mondiala a Sanatatii a oprit testele cu hidroxiclorochina

18/06/2020
Organizatia Mondiala a Sanatatii a oprit testele cu hidroxiclorochina

Organizatia Mondiala a Sanatatii a oprit testele cu hidroxiclorochina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/organizatia-mondiala-a-sanatatii-a-oprit-testele-cu-hidroxiclorochina/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca a decis sa opreasca testele clinice cu hidroxiclorochina in calitate de potential tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizati, ajungand la concluzia ca acest medicament antimalarie nu reduce rata lor de mortalitate, relateaza AFP.

“Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery si probele combinate aduse de aceste doua teste in mare parte aleatorii, puse impreuna, sugereaza ca hidroxiclorochina – cand e comparata cu tratamentele obisnuite ale pacientilor spitalizati pentru COVID-19 – nu are ca rezultat reducerea mortalitatii acestor pacienti”, a declarat doctorul Ana Maria Henao Restrepo, de la OMS, citata si de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit surselor citate, studiul european Discovery evalueaza eficacitatea a patru tratamente impotriva COVID-19.

Conform Recovery, primul test clinic major – realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie – care a livrat rezultate, hidroxiclorochina “nu are efect benefic” in materie de COVID-19.

“Pe baza acestor analize si a studiului probelor produse (…), dupa deliberari, s-a concluzionat ca hidroxiclorochina va fi retrasa din Essai Solidarity”, a mai spus Dr. Ana Maria Henao Restrepo.

Etichete: hidroxiclorochina covid-19, teste clinice hidroxiclorochina, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: