Orban: Povestile ca mergem din usa in usa sa facem teste nu sunt serioase; aplicam procedurile care sunt validate

27/03/2020

Orban: Povestile ca mergem din usa in usa sa facem teste nu sunt serioase; aplicam procedurile care sunt validate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/orban-povestile-ca-mergem-din-usa-in-usa-sa-facem-teste-nu-sunt-serioase-aplicam-procedurile-care-sunt-validate/

Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat importanţa respectarii procedurilor recomandate de Institutul Naţional de Sanatate Publica (INSP) si, totodata, a criticat metoda de testare ‘din usa in usa’ privind infecţia cu coronavirus.

“Noi respectam cu stricteţe procedura adoptata de INSP, care este, de fapt, si o recomandare a Comisiei Europene, in baza recomandarilor forului stiinţific de suport al Comisiei Europene, si anume: pacienţii simptomatici cu istoric de calatorie internaţionala, contacţii care incep sa capete simptome, cadrele medicale – incepand cu cele simptomatice, dar va trebui, odata cu cresterea capacitaţii, sa putem sa testam mai multe cadre medicale, chiar daca nu prezinta simptome, astfel incat sa ne asiguram ca nu se mai repeta experienţa de la Suceava; persoanele instituţionalizate simptomatice. Adica exista o ordine a prioritaţilor in testare, care nu poate fi incalcata si pe care noi o vom aplica cu stricteţe. Povestile ca mergem din usa in usa sa facem teste nu sunt serioase si as vrea sa accentuez acest lucru. Deci noi aplicam clar procedurile care sunt validate si care au la baza argumentaţii tehnice si stiinţifice de testare”, a declarat premierul, conform Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

De asemenea, el a adaugat ca aparatele de tip Real Time PCR asigura o precizie de 100%, acurateţe care nu este atinsa de alte tipuri de testare.

“Am vazut ca circula o mulţime de povesti pe piaţa. La ora actuala, in Romania, exista o procedura de testare, in care sunt stabilite prioritaţile de testare, ordinea de prioritaţi in care se face testarea. Testarea la ora actuala nu se poate face decat cu aceste aparate de tip Real Time PCR, pentru ca doar acest mod de testare asigura o precizie de 100%. Alte tipuri de testare nu asigura precizia de 100% si exista riscul ca, din persoane care sunt declarate negativ, de fapt o parte sa fie pozitive. Ca sa nu spun ca sunt extrem de greu de gasit si sunt si la niste costuri destul de mari”, a mai afirmat demnitarul.

Etichete: ludovic orban, teste coronavirus, testare covid-19, real time pcr,

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Gabriel Tofan says:

    Orban si toata clica de politicieni au fost testați fara simptome, populația nu poate fi testată. Respectăm recomandările comisiei europene!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi

In Statele Unite ale Americii s-a inceput deja vaccinarea grupei de varsta 12-15 ani

A doua etapa a Maratonului Vaccinarii de la Timisoara | Se va face si un screening al starii de sanatate

Florin Citu: Nu mai avem niciun judet in zona galbena – toate sunt in zona verde