Optimism in Germania vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare

13/08/2020

Optimism in Germania vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/optimism-in-germania-vizavi-de-aparitia-unui-vaccin-impotriva-covid-19-in-lunile-urmatoare/

Ministrul german al sanatatii, Jens Spahn, se declara optimist vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare, potrivit Reuters.

“Sunt optimist, un vaccin ar putea sa apara in lunile urmatoare si cu siguranta anul viitor”, a declarat Spahn la postul de televiziune ZDF, citat si de Agerpres.

Previziunile sale par sa fie in concordanta cu un raport pe care Institutul Robert Koch l-a publicat miercuri, iar mai tarziu l-a retras, in care Agentia de sanatate publica declara ca se asteapta la un vaccin in toamna. Ulterior, institutul a spus ca documentul nu a fost actualizat si a fost publicat din greseala, transmit sursele citate.

Spahn a refuzat sa spuna exact in ce luna va fi gata vaccinul, afirmand ca nu este inca posibil sa se stabileasca cat de des ar trebui administrat preparatul sau durata imunitatii conferite.

Continut educational:

“Dar un lucru putem spune: multumim tuturor celor care lucreaza impreuna cu noi – cercetatori, oameni de stiinta, publicul – vom avea probabil un vaccin mai repede ca oricand in istoria umanitatii”, a mai declarat ministrul sanatatii german.

Demnitarul german si-a reiterat scepticismul cu privire la vaccinul rusesc anti-Covid, denumit ‘Sputnik V’, motivand ca nu au fost efectuate inca teste extinse si ca sunt relativ putine date despre el.

De altfel, anuntul Rusiei cu privire la inregistrarea acestui vaccin a fost intampinat cu scepticism de intreaga comunitatea stiintifica internationala.

Etichete: vaccin impotriva Covid-19, vaccin anti-covid, vaccin coronavirus germania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj