Optimism in Germania vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare

13/08/2020

Optimism in Germania vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/optimism-in-germania-vizavi-de-aparitia-unui-vaccin-impotriva-covid-19-in-lunile-urmatoare/

Ministrul german al sanatatii, Jens Spahn, se declara optimist vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare, potrivit Reuters.

“Sunt optimist, un vaccin ar putea sa apara in lunile urmatoare si cu siguranta anul viitor”, a declarat Spahn la postul de televiziune ZDF, citat si de Agerpres.

Previziunile sale par sa fie in concordanta cu un raport pe care Institutul Robert Koch l-a publicat miercuri, iar mai tarziu l-a retras, in care Agentia de sanatate publica declara ca se asteapta la un vaccin in toamna. Ulterior, institutul a spus ca documentul nu a fost actualizat si a fost publicat din greseala, transmit sursele citate.

Spahn a refuzat sa spuna exact in ce luna va fi gata vaccinul, afirmand ca nu este inca posibil sa se stabileasca cat de des ar trebui administrat preparatul sau durata imunitatii conferite.

“Dar un lucru putem spune: multumim tuturor celor care lucreaza impreuna cu noi – cercetatori, oameni de stiinta, publicul – vom avea probabil un vaccin mai repede ca oricand in istoria umanitatii”, a mai declarat ministrul sanatatii german.

Demnitarul german si-a reiterat scepticismul cu privire la vaccinul rusesc anti-Covid, denumit ‘Sputnik V’, motivand ca nu au fost efectuate inca teste extinse si ca sunt relativ putine date despre el.

De altfel, anuntul Rusiei cu privire la inregistrarea acestui vaccin a fost intampinat cu scepticism de intreaga comunitatea stiintifica internationala.

Etichete: vaccin impotriva Covid-19, vaccin anti-covid, vaccin coronavirus germania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale