Operatii gratuite pentru bolnavii de cancer realizate de o echipa de medici romano-americana

02/02/2016

Operatii gratuite pentru bolnavii de cancer realizate de o echipa de medici romano-americana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatii-gratuite-pentru-bolnavii-de-cancer-realizate-de-o-echipa-de-medici-romano-americana/

operatie-raraPana in data de 12 februarie, o echipa de medici americani si romani, de la Iasi, vor face mai multe operatii gratuite pentru bolnavii de cancer.

Beneficiarii acestor interventii sunt 14 bolnavi cu varste intre 6 si 35 de ani, care sufera de diverse forme de cancer, formatiuni tumorale sau malformatii faciale. Ei vor trece prin 30 de proceduri chirugicale.

“Operatiile de chirurgie cranio-faciala au loc in prima saptamana. Pentru fiecare din ultimii cinci pacienti a fost rezervata cate o zi intreaga din saptamana a doua. Interventiile vor fi complexe si vor necesita echipe mari, cu participarea a doi chirurgi americani si patru romani. Sunt pacienti care vor beneficia si de trei operatii in aceeasi zi”, a declarat prof. dr. Dragos Pieptu, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, conform Agerpres.

Noua dintre pacientii care vor fi operati in aceste zile la Iasi au malformatii cranio-faciale de diferite tipuri, alti patru au nevoie de reconstructie de san, iar unul are sechele postcombustionale complexe peste care s-a dezvoltat o tumora grava.

“Programul va continua si in urmatorii trei ani, fiind programate cate doua vizite pe an, in baza colaborarii dintre Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi si University of Virginia. Finalitatea cooperarii este dezvoltarea unei echipe tinere de chirurgie cranio-faciala. Pe termen lung, am dori crearea unui centru dedicat tratamentului pluridisciplinar al malformatiilor cranio-faciale la Iasi”, a mai precizat prof. dr. Dragos Pieptu.

Operatiile pot fi urmarite in transmisiune direct in amfiteatrele institutului, de medicii rezidenti de chirurgie plastica.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: