Operatie pe cord in premiera nationala, la Timisoara

06/07/2011

Operatie pe cord in premiera nationala, la Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/operatie-pe-cord-in-premiera-nationala-la-timisoara/

O echipa de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara a implantat chirurgical, in premiera nationala, un defibrilator-cardioveter unui copil de 6 ani din Arad care suferea de o tulburare rara a sistemului electric al inimii, acesta riscând, inaintea interventiei, moartea subita.

Potrivit puterea.ro, coordonatorul echipei de medici care a realizat operatia copilului in varsta de 6 ani a fost prof. dr. Sorin Pescariu. Acesta a declarat ca, inainte de interventie, baiatul prezentase cateva episoade de pierdere a cunostintei din cauza unei tulburari majore a sistemului electric al inimii, “sindrom QT lung congenital”, pe care pacientul o avea din nastere si care putea oricand sa produca moartea subita a acestuia.

Premiera nationala o reprezinta varsta scazuta a pacientului, interventia fiind una “delicata” din cauza ca medicii au fost nevoiti sa insereze o “sonda defibrilatoare” in interiorul inimii baiatului si să creeze un “buzunar” in muschii pectorali care sa sustină aparatul propriu-zis.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 80 de cadre medicale din Botosani sunt infectate cu SARS-CoV-2

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I