Operatie pe cord in premiera nationala, la Timisoara

06/07/2011

O echipa de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara a implantat chirurgical, in premiera nationala, un defibrilator-cardioveter unui copil de 6 ani din Arad care suferea de o tulburare rara a sistemului electric al inimii, acesta riscând, inaintea interventiei, moartea subita.

Potrivit puterea.ro, coordonatorul echipei de medici care a realizat operatia copilului in varsta de 6 ani a fost prof. dr. Sorin Pescariu. Acesta a declarat ca, inainte de interventie, baiatul prezentase cateva episoade de pierdere a cunostintei din cauza unei tulburari majore a sistemului electric al inimii, “sindrom QT lung congenital”, pe care pacientul o avea din nastere si care putea oricand sa produca moartea subita a acestuia.

Premiera nationala o reprezinta varsta scazuta a pacientului, interventia fiind una “delicata” din cauza ca medicii au fost nevoiti sa insereze o “sonda defibrilatoare” in interiorul inimii baiatului si să creeze un “buzunar” in muschii pectorali care sa sustină aparatul propriu-zis.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa