OMS va stabili recomandarile de utilizare a pilulelor antivirale contra Covid-19

15/11/2021
OMS va stabili recomandarile de utilizare a pilulelor antivirale contra Covid-19

OMS va stabili recomandarile de utilizare a pilulelor antivirale contra Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-va-stabili-recomandarile-de-utilizare-a-pilulelor-antivirale-contra-covid-19/

Saptamana trecuta, compania Pfizer Inc a anuntat ca pilula sa experimentala pentru tratarea COVID-19 a redus cu 89% riscul de spitalizare sau deces in cazul adultilor cu risc de a dezvolta o forma severa a bolii.

Astfel, oficiali OMS au precizat ca vor convoca o sedinta pentru a stabili recomandarile de utilizare a pilulelor antivirale contra COVID-19, adaugand ca acestea ofera noi perspective ”foarte atractive” pentru tratamentul clinic, informeaza Reuters si Agerpres.

Un oficial al OMS, Mike Ryan, a spus ca descoperirile preliminare referitoare la pilule sunt ” foarte binevenite” adaugand ca ”un proces minutios” nu este necesar pentru ca tratamentul sa devina disponibil la scara mai larga.

Marea Britanie a devenit prima tara care a autorizat, la inceputul acestei luni, utilizarea unei pastile antivirale pentru tratarea COVID-19.

Reamintim ca un studiu clinic a relevat ca medicamentul antiviral produs de Pfizer reduce cu 89% riscul de spitalizare si de deces in randul adultilor cu risc de a dezvolta o forma severa de Covid-19.

Etichete: tratament anti-covid, antivirale covid, pastile antivirale covid, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: