Studiu: Pastila anti-Covid care reduce cu 89% riscul de spitalizare si deces

05/11/2021
Studiu: Pastila anti-Covid care reduce cu 89% riscul de spitalizare si deces

Studiu: Pastila anti-Covid care reduce cu 89% riscul de spitalizare si deces

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-pastila-anti-covid-care-reduce-cu-89-riscul-de-spitalizare-si-deces/

Un studiu clinic a relevat ca medicamentul antiviral produs de Pfizer reduce cu 89% riscul de spitalizare si de deces in randul adultilor cu risc de a dezvolta o forma severa de Covid-19, a anuntat compania farmaceutica americana, citata de Reuters.

Rezultatele par sa le depaseasca pe cele observate in cazul pastilei anti-COVID-19 dezvoltata de grupul Merck, Molnupiravir, care a aratat intr-un studiu publicat luna trecuta ca reduce cu 50% riscul de deces si de spitalizare tot in randul pacientilor care prezinta riscuri sporite de a dezvolta forme severe ale maladiei, scrie si Agerpres.

Datele complete ale acestor studii clinice nu au fost deocamdata publicate de cele doua companii.

Pfizer a anuntat ca intentioneaza sa trimita rezultatele interimare ale studiului privind pastila sa anti-COVID-19, care este administrata in combinatie cu un antiviral mai vechi, Ritonavir, specialistilor de la Agentia pentru alimente si medicamente (FDA) din Statele Unite in cadrul unei proceduri pe care a demarat-o in octombrie si care vizeaza obtinerea unei autorizatii de utilizare in regim de urgenta.

Studiul a descoperit ca 0,8% dintre pacientii care au primit pastila Pfizer in primele trei zile dupa instalarea simptomelor au fost spitalizati si niciun pacient nu a murit in primele 28 de zile dupa tratament. Prin comparatie, rata de spitalizare din grupul pacientilor care au primit placebo a fost de 7%. De asemenea, in grupul placebo au fost constatate sapte decese.

Ratele au fost similare si pentru pacientii tratati in primele cinci zile dupa aparitia simptomelor.
Pentru a fi eficiente, antiviralele trebuie administrate cat mai devreme posibil, inainte ca infectia sa puna stapanire pe organism. Grupul Merck a testat pastila sa anti-COVID-19 in primele cinci zile de la declansarea simptomelor.

Potrivit susrelor citate, Pfizer cerceteaza daca pastila sa ar putea fi utilizata si in cazul persoanelor fara riscuri sporite de a dezvolta forme severe de COVID-19, precum si pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 a persoanelor expuse la noul coronavirus.

Etichete: antiviral anti-covid, pastila anti-covid, antivirale anti-covid, pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: