OMS va analiza daca variola maimutei este o urgenta internationala de sanatate publica

15/06/2022

OMS va analiza daca variola maimutei este o urgenta internationala de sanatate publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-va-analiza-daca-variola-maimutei-este-o-urgenta-internationala-de-sanatate-publica/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca va convoca o reuniune a comitetului sau de urgenta, pe 23 iunie, pentru a evalua daca variola maimutei reprezinta o “urgenta de sanatate publica de interes international”, relateaza AFP, Reuters si Agerpres.

Acesta este cel mai inalt nivel de avertizare emis de OMS, care in prezent se aplica doar in cazul pandemiei de COVID-19 si poliomielitei.

Cresterea numarului de cazuri este “neobisnuita si ingrijoratoare. Consideram ca situatia necesita un raspuns coordonat din cauza” raspandirii bolii in lume, a mai spus el. Expertii internationali “ne vor ajuta sa intelegem mai bine virusul”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit surselor citate.

Pana in prezent, exista peste 1.600 de cazuri confirmate si 1.500 de cazuri suspecte de variola maimutei in acest an, dintre care 72 de decese, in 39 de tari, inclusiv in cele in care acest virus se raspandeste in mod obisnuit, a anuntat OMS.

Variola maimutei este endemica in anumite parti ale Africii, insa au existat mai multe cazuri decat in mod obisnuit in aceste tari. Potrivit OMS, niciun deces nu a fost confirmat in tarile in care boala nu este endemica.

De asemenea, OMS ia in considerare in prezent “schimbarea numelui virusului variolei maimutei”.

“Obiectivul OMS este de a ajuta tarile sa limiteze transmiterea si sa opreasca epidemia prin instrumente dovedite de sanatate publica, inclusiv monitorizarea, urmarirea contactelor si izolarea pacientilor infectati”, a mai spus directorul general al OMS.

Etichete: variola maimutei, monkeypox, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: