OMS se arata ingrijorata cu privire la declinul monitorizarii raspandirii coronavirusului

23/09/2022
OMS se arata ingrijorata cu privire la declinul monitorizarii raspandirii coronavirusului

OMS se arata ingrijorata cu privire la declinul monitorizarii raspandirii coronavirusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-se-arata-ingrijorata-cu-privire-la-declinul-monitorizarii/

Reducerea la nivel global a monitorizarii raspandirii coronavirusului face mai dificila descoperirea de noi variante, au precizat reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit DPA.

Virusul circula inca ”la un nivel incredibil de intens pe plan global”, a spus experta in COVID-19 Maria Van Kerkhove. Ea si-a exprimat ingrijorarea referitor la modalitatea in care virusul continua sa produca mutatii, relateaza si Agerpres.

”E o situatie care ne ingrijoreaza profund. Abilitatea noastra de a depista variante si subvariante la nivel global se diminueaza intrucat monitorizarea este in scadere”, a declarat Von Kerkhove.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat ca, in timp ce sfarsitul pandemiei este la orizont, trebuie mentinute strategiile de combatere a acesteia.

De curand, el a avertizat ca “nu am ajuns inca acolo, dar finalul este foarte aproape”.

“Cineva care alearga la un maraton, nu se opreste cand vede linia de sosire. Alearga mai repede, cu toate energie care i-a mai ramas. La fel si noi. (…) Putem vedea cu totii linia de sosire, suntem pe punctul de a castiga, dar ar fi cu adevarat cel mai prost moment sa ne oprim din alergat”’, a precizat directorul OMS.

Etichete: pandemie covid-19, testari covid-19, monitorizare covid-19, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: