Directorul OMS: Nu am fost niciodata intr-o pozitie mai buna pentru a incheia pandemia

15/09/2022

Directorul OMS: Nu am fost niciodata intr-o pozitie mai buna pentru a incheia pandemia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directorul-oms-nu-am-mai-fost-niciodata-intr-o-pozitie-mai-buna-pentru-a-incheia-pandemia/

Omenirea nu s-a aflat mai niciodata intr-o pozitie atat de buna pentru a pune capat pandemiei de COVID-19 care a dus la moartea a milioane de persoane incepand cu sfarsitul anului 2019, a afirmat directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit AFP.

”Saptamana trecuta, numarul deceselor saptamanale asociate COVID-19 a scazut la cel mai mic nivel din martie 2020. Nu am mai fost niciodata intr-o pozitie mai buna pentru a incheia pandemia”, a spus Tedros, citat si de Agerpres.

Cu toate acestea, el a avertizat ca ”nu am ajuns inca acolo, dar finalul este foarte aproape”.

”Cineva care alearga la un maraton, nu se opreste cand vede linia de sosire. Alearga mai repede, cu toate energie care i-a mai ramas. La fel si noi. (…) Putem vedea cu totii linia de sosire, suntem pe punctul de a castiga, dar ar fi cu adevarat cel mai prost moment sa ne oprim din alergat”’, a mai subliniat directorul OMS.

Potrivit celui mai recent raport epidemiologic publicat de OMS, numarul cazurilor a scazut cu 12% in saptamana 29 august – 4 septembrie in comparatie cu saptamana precedenta ajungand la circa 4,2 milioane de noi infectii declarate.

Totusi, numarul infectarilor este fara indoiala mult mai ridicat nu doar intrucat cazurile usoare nu sunt neaparat declarate, ci si pentru ca numeroase tari au desfiintat centrele pentru testare, mai sustine AFP.

Etichete: pandemie covid-19, sfarsit pandemie, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: