OMS saluta decizia Facebook de a informa corect utilizatorii despre vaccinare

10/09/2019

OMS saluta decizia Facebook de a informa corect utilizatorii despre vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-saluta-decizia-facebook-de-a-informa-corect-utilizatorii-despre-vaccinare/

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) saluta decizia Facebook si Instagram de a directiona utilizatorii spre informatii corecte si avizate medical vizavi de vaccinare.

In urma cu ceva timp, conducerea retelelor de socializare a anuntat ca va demara o campanie de informare corecta a utilizatorii platformei despre vaccinuri si vaccinare.

Campania se desfasoara in mai multe limbi pentru ca mesajele corecte despre vaccinare, de cele mai multe ori vitale, sa ajunga la cat mai multi oameni.

Potrivit unui comunicat al OMS, liderii celor doua entitati au purtat mai multe discutii de-a lungul ultimelor luni pentru a stabili o modalitate prin care sa se asigure ca cei mai multi oamenii pot accesa informatii autorizate despre vaccinare, dar si pentru a diminua propagarea informatiilor eronate sau neavizate.

Potrivit reprezentantilor OMS, dezinformarea despre beneficile vaccinarii reprezinta o amenintare majora pentru sanatatea globala, amenintare care poate inversa ani intregi de progrese inregistrate in combaterea bolilor prevenibile.

Continut educational:

“Multe boli mortale pot fi prevenite eficient prin vaccinare. Ganditi-va la rujeola, difterie, hepatita, poliomielita, holera, febra galbena sau gripa. Organizatiile digitale au o responsabilitatea fata de utilizatorii pentru a se asigura ca pot accesa informatii reale despre vaccinare si sanatate. Ar fi minunat sa vedem ca moarele de cautare si platformele de socializare isi dau mana pentru atigerea acestui scop. Ne dorim sa stie in intreaga lume ca vaccinurile functioneaza”, a transmis dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Liderul OMS a mai adaugat ca aceste eforturi trebuie sincronizate si cu actiuni reale ale guvernelor si ale responsabililor din domeniul sanatatii publice in scopul promovarii beneficiilor vaccinarii.

Etichete: informatii vaccinare, informatii vaccinare facebook, campanie vaccinare, OMS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS nu este de acord cu conditionarea accesului intr-un stat in functie de certificatele de vaccinare

Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Vlad Voiculescu: 30 de lei per pacient programat la vaccinarea anti-Covid pentru medicii de familie

A V-a transa de vaccin de la Pfizer & BioNtech, de 87.750 de doze, ajunge in Romania