OMS: Peste 300 de decese in 2014 cauzate de un virus pentru care nu exista vaccin

25/06/2014

OMS: Peste 300 de decese in 2014 cauzate de un virus pentru care nu exista vaccin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-peste-300-de-decese-2014-cauzate-de-un-virus-pentru-care-nu-exista-vaccin/

cancer-de-col-uterinOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este in alerta in urma numarului mare de decese cauzate de virusul Ebola in trei tari africane, Guineea, Liberia si Sierra Leona. Specialistii explica faptul ca numarul de persoane cu virusul Ebola creste deoarece cazuri care pana in prezent erau incerte au fost confirmate dupa analizele de laborator. Din cele peste 500 de cazuri de febra hemoragica inregistrate de la inceputul anului 2014, peste 330 au fost fatale.

Virusul Ebola este foarte contagios

Specialistii OMS atrag atentia asupra faptului ca pana in prezent nu exista vaccin impotriva virusului Ebola care este foarte contagios.

O persoana care ia virusul se confrunta cu simptome precum febra, dureri de cap, dureri musculare si articulare, diaree, varsaturi, pierderea poftei de mancare.

Specialistii de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) atrag atentia ca unii pacienti care au luat virusul Ebola se pot confrunta cu dureri de piept, probleme de respiratie, sangerari, ochi inrositi.

Simptomele apar de obicei in intervalul 2-21 de zile dupa ce pacientul ia virusul.

O persoana poate lua virusul Ebola prin contactul direct cu sangele sau secretiile persoanei infectate sau prin contactul cu obiecte care sunt contaminate cu secretiile bolnavului.

Rata pacientilor care nu raspund la tratament este mare

Primul pas in tratamentul unui pacient care a luat virusul Ebola este hidratarea. Specialistii recomanda o monitorizare atenta a presiunii arteriale, dar si a infectiilor care pot surveni in urma complicatiilor bolii.

Noi cazuri raportate in tarile afectate

Conform raportului publicat de OMS pe 24 iunie 2014, numarul total al deceselor cauzate de virusul Ebola in Guineea este de 270. Chiar daca in perioada 18-20 iunie nu a mai fost inregistrat nici un caz nou de infectare, au fost raportate trei decese in aceasta regiune.

In Sierra Leone, pana in prezent au fost confirmate 34 de decese din cauza virusului. Nici in aceasta regiune nu au fost inregistrate noi cazuri, dar au fost sesizate patru decese.

In Liberia insa in perioada 18-20 iunie 2014, au fost inregistrate 10 noi cazuri de infectare cu virusul Ebola si 8 decese.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech