OMS nu sustine impunerea pasapoartelor de vaccinare pentru calatorie

06/04/2021
OMS nu sustine impunerea pasapoartelor de vaccinare pentru calatorie

OMS nu sustine impunerea pasapoartelor de vaccinare pentru calatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-nu-sustine-impunerea-pasapoartelor-de-vaccinare-pentru-calatorie/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu sustine impunerea pasapoartelor de vaccinare pentru calatorie, a afirmat o purtatoare de cuvant a organizatiei, potrivit Reuters.

OMS urmeaza sa evalueze pentru o posibila autorizare de urgenta vaccinurile chinezesti impotriva COVID-19 Sinopharm si Sinovac la sfarsitul lunii aprilie, cu aproximatie, intrucat are nevoie de informatii suplimentare, a adaugat purtatoarea de cuvant a OMS, Margaret Harris, la un briefing de presa, citata si de Agerpres.

In legatura cu acest subiect, premierul Florin Citu a declarat ca in Romania nu se va aplica certificatul verde, iar romanii vor putea merge in vacanta fara acest document.

“In Romania nu se va aplica certificatul verde, romanii vor merge in vacanta fara. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura ca sunt reguli pe care le vor respecta, dar fara certificat verde”, a declarat, luni, premierul Florin Citu intr-o conferinta de presa.

Reamintim ca, la nivelul Comisiei Europeane s-a propus utilizarea unei adeverinte electronice verzi pentru a facilita libera circulatie, in conditii de siguranta, in interiorul UE in timpul pandemiei.

Etichete: pasapoarte de vaccinare, adeverinte de vaccinare, adeverinta verde de vaccinare, oms

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: