OMS: Noi tratamente si masuri de preventie pentru Hepatica C vor fi incluse in programele nationale

14/04/2014

OMS: Noi tratamente si masuri de preventie pentru Hepatica C vor fi incluse in programele nationale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-noi-tratamente-si-masuri-de-preventie-pentru-hepatica-c-vor-fi-incluse-programele-nationale/

whoHepatita C este o infectie cronica grava care afecteaza aproximativ 150 milioane de persoane la nivel global, si cauzeaza intre 350.000 si 500.000 de decese anual, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). In vederea preventiei si tratamentului eficient al acestei afectiuni, OMS propune la nivel global un ghid care sa fie inclus in toate programele nationale de tratament in Hepatia C.

Tratamente eficiente noi pentru bolnavii cu Hepatia C

OMS lanseaza un Ghid de screening si tratament pentru bolnavii infectati cu hepatita C care sa fie preluat la nivel mondial de toate programele de tratament in Hepatita C. Ghidul vine ca urmare si a existentei unui numar tot mai mare de medicamente orale care sunt disponibile in tratamentul hepatitei C, dar nu sunt accesibile pentru toti bolnavii.

Principalul obiectiv al OMS este sa faca pentru toti pacientii cu hepatita C accesibil accesul la tratament.

Riscurile majore in hepatita C, si anume ciroza si cancerul de ficat, i-a determinat pe specialistii OMS sa lanseze primul ghid de tratament si preventie pentru aceasta afectiune.

Recomandari incluse in Ghidul de tratament in hepatita C

Screeningul pacientilor cu risc ridicat de infectare cu hepatita C face parte din masurile incluse in ghidul lansat de OMS.

Preventia este o alta masura centrala in hepatita C, prin asigurarea masurilor de siguranta in utilizarea instrumenteleor medicale si in transfuzii.

Noile masuri luate de OMS in ceea ce priveste Hepatita C vin ca urmare a numarului mare de bolnavi infectati cu Hepatita C, dar si a accesului limitat la tratamente in cazul multor pacienti.

Sursa: www.who.int

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: