OMS a lansat MiNDbank – platforma despre politici si strategii in sanatatea mintala

28/01/2014

OMS a lansat MiNDbank – platforma despre politici si strategii in sanatatea mintala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-lansat-mindbank-platforma-despre-politici-si-strategii-sanatatea-mintala/

whoOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat platforma MiNDbank, care pune la dispozitie o baza de date importanta de informatii referitoare la strategii, politici, legi din diferite tari de pe glob relationate cu sanatatea mintala. Principalul obiectiv al acestei platforme este inlaturarea discriminarii si incalcarii drepturilor umane a persoanelor cu probleme de sanatate mintala.

MiNDbank poate sprijini politicile interne

Datorita informatiilor disponibile pe aceasta platforma, MiNDbank poate sustine persoanele cu influenta in decizii sa puna in discutie anumite probleme de administrare a sectorului de sanatate mintala si sa gaseasca, in cele din urma, cele mai bune solutii pentru persoanele care se confrunta cu aceste afectiuni.

160 de tari participa cu informatii de sanatate mintala pe platforma

Utilizatorii acestei platforme pot sa caute o varietate larga de informatii de la legi, politici, practici sau povesti de succes, toate relationate cu sanatatea mintala.

Astfel, daca autoritatile unui stat vor sa dezvolte noi politici in sanatatea mintala, au posibilitatea sa se informeze despre politicile deja existente in alte state si sa aleaga la final solutia cea mai buna.

Pana in prezent, 160 de tari au oferit informatii pentru aceasta platforma despre problematica sanatatii mintale. Baza de date va fi actualizata periodic, conform precizarilor OMS.

Platforma online MiNDbank face parte din initiativa WHO’s QualityRights care are ca scop principal eliminarea incalcarii drepturilor umane a persoanelor care se confrunta cu o problema de sanatate mintala. In acelasi timp, prin acest proiect se urmareste promovarea unor servicii medicale de calitate pentru persoanele cu aceste afectiuni.

Pentru mai multe informatii, consultati pagina oficiala a proiectului www.mindbank.info.

Sursa: www.who.int

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: