OMS: infectia cu noul coronavirus este contagioasa

13/05/2013

OMS: infectia cu noul coronavirus este contagioasa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-infectia-cu-noul-coronavirus-este-contagioasa/

poza virus umanReprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au anuntat duminica avertismentul conform caruia exista banuieli ca noul coronavirus ar putea sa fie contagios intre indivizi.

“Foarte ingrijorator pentru noi este faptul ca existenta diferitelor tulpini inregistrate in numeroase tari sustine din ce in ce mai mult ipoteza ca, in cazul unui contact apropiat, acest nou coronavirus se transmite de la om la om”, a declarat directorul general adjunct al OMS, Keiji Fukuda, in urma unei vizite efectuate in Arabia Saudita.

Noul coronavirus a fost depistat pentru prima data in luna mai, 2012 si a fost definit drept o tulpina speciala, care pana acum nu a mai fost intalnita la oameni sau la animale. Conform specialistilor, noua forma de coronavirus ar putea fi responsabila de aparitia unei game vaste de boli, de la simple raceli, pana la Sindromul Respirator Acut Sever.

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare, cu cat la nivel international OMS a inregistrat 34 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 18 au fost decese. Tarile in care au fost raportate infectiile cu coronavirus sunt cele din Arabia Saudita, Iordania, Marea Britanie si Germania.

Statisticile arata ca infectia cu noul coronavirus afecteaza in special barbatii cu varsta de peste 60 de ani, insa oamenii de stiinta nu au putut identifica posibilele cauze care stau la baza infectiilor si nici caile de transmitere de la persoana la persoana. Ingrijorarea OMS este cu atat mai mare cu cat nu exista vaccinuri sau tratamente eficiente impotriva noului coronavirus.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: