OMS: Dupa epidemia de Ebola, posibil sanctiuni pentru tarile care nu respecta regulile sanitare mondiale

26/08/2015

OMS: Dupa epidemia de Ebola, posibil sanctiuni pentru tarile care nu respecta regulile sanitare mondiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-dupa-epidemia-de-ebola-posibil-sanctiuni-pentru-tarile-care-nu-respecta-regulile-sanitare-mondiale/

febra-ebolaSanctiuni pentru tarile care nu respecta regulile sanitare mondiale. Este o modalitate la care reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au declarat ca se gandesc dupa epidemia de Ebola.

AFP relateaza ca OMS a creat un comitet pentru a analiza raspunsul sau global la epidemia de Ebola, foarte criticat pana acum, precum si motivele pentru care atat de multe tari au ignorat regulile sanitare internationale adoptate in urma cu un deceniu de 194 de tari membre ale organizatiei.

Didier Houssin, presedintele acestui comitet, spune ca sunt partial criticabile lipsa de constientizare cu privire la aplicarea acestor reguli si capacitatea scazuta a sistemului de sanatate , asta in in special in tarile africane cu venituri mici, cele mai afectate de Ebola.

Astfel, OMS intentioneaza sa analizeze daca un sistem de penalitati ar putea duce la o mai buna implementare a acestor reguli in cazul epidemiilor care vor izbucni in viitor.

“Suntem intr-o stare de criza, toata lumea apreciaza ca ceva trebuie schimbat”, a declarat Didier Houssin, citat si de Agerpres.

AFP mai reaminteste ca virusul Ebola a circulat in Guineea timp de trei luni inainte de confirmarea primului caz, in decembrie 2013, iar in Sierra Leone, tara vecina cu Guineea, virusul a circulat cel putin o luna inainte de diagnosticare.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie