OMS: Cand va veni urmatoarea pandemie, lumea trebuie sa fie mai pregatita

08/09/2020

OMS: Cand va veni urmatoarea pandemie, lumea trebuie sa fie mai pregatita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-cand-va-veni-urmatoarea-pandemie-lumea-trebuie-sa-fie-mai-pregatita/

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune ca lumea trebuie sa fie mai bine pregatita pentru urmatoarea pandemie. El a cerut statelor, totodata, sa investeasca in sanatatea publica, relateaza Reuters.

Peste 27,19 milioane de persoane au fost infectate cu COVID-19 la nivel mondial, dintre care 888.326 au murit, de la aparitia primelor cazuri de coronavirus in China, in decembrie 2019, conform unui bilant Reuters, citat si de Agerpres.

Continut educational:

“Aceasta nu va fi ultima pandemie. Istoria ne invata ca focarele si pandemiile sunt un fapt al vietii. Insa cand va veni urmatoarea pandemie, lumea trebuie sa fie pregatita – mai pregatita decat a fost de data aceasta”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus in cadrul unei conferinte de presa la Geneva.

Potrivit unei alte declaratii a conducerii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in prezent, exista un decalaj imens intre fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de Covid-19 si fondurile necesare la nivel mondial.

Etichete: pandemie coronavirus, pandemiei covid-19, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19