OMS avertizeaza ca devenim orbi fata de ceea ce se intampla cu noul coronavirus

27/04/2022
OMS avertizeaza ca devenim orbi fata de ceea ce se intampla cu noul coronavirus

OMS avertizeaza ca devenim orbi fata de ceea ce se intampla cu noul coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-avertizeaza-ca-devenim-orbi-fata-de-ceea-ce-se-intampla-cu-noul-coronavirus/

Conducerea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a lansat un apel prin care solicita tarilor sa continue supravegherea infectiilor cu noul coronavirus.

Directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus sustine ca suntem “din ce in ce mai orbi” cu privire la raspandirea acestui virus din cauza ratelor in scadere ale testarii, transmite Reuters.

“Pe masura ce numeroase tari reduc testarea, OMS primeste din ce in ce mai putine informatii despre transmitere si secventiere. Acest lucru ne face din ce in ce mai orbi fata de modurile de transmitere si evolutia virusului “, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, in cadrul unei conferinte de presa, conform Agerpres.

Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizatie de ajutor global ce colaboreaza cu OMS pentru extinderea accesului la testare, a precizat ca ratele de testare au scazut cu 70% pana la 90%.

“Avem o abilitate fara precedent de a sti ce se intampla. Si cu toate acestea, in prezent, pentru ca testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lasa garda jos, devenim orbi fata de ceea ce se intampla cu acest virus”, a declarat el, potrivit surselor citate.

Etichete: testare covid-19, secventiere covid-19, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: